Održana pokazna vježba Civilne zaštite „Zapadna obala 2016.“

Održana pokazna vježba Civilne zaštite „Zapadna obala 2016.“

Pokazna vježba Civilne zaštite Zapadna obala 2016

Protupožarnom sirenom i evakuacijom zaposlenika iz zgrade splitske Gradske uprave započela je jutros zajednička vježba operativnih snaga Civilne zaštite pod nazivom „ Zapadna obala 2016.“.
Riječ je o akciji u kojoj su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, Lučke kapetanije Split, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog crvenog križa, Zavoda za hitnu medicinu SDŽ, D.V.D. Kaštel Gomilica d.o.o. za ekološku zaštitu mora, Civilne zaštite SDŽ i Civilne zaštite grada Splita, a pokazne vježbe su se odvijale na prostoru Zapadne obale i u akvatoriju ispred nje.

Nakon evakuacije osoba iz objekta zahvaćenog požarom u kojoj je više stotina zaposlenika i ljudi zatečenih u prostoru splitske Gradske uprave planiranim putovima udaljeno iz zgrade, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe demonstrirali su spašavanje ozlijeđene osobe iz gorućeg objekta i to s petog kata Banovine.

Potom je održana i pokazna vježba gašenja gorućeg plovila i spašavanja ozlijeđenih u akvatoriju Gradske luke ispred Zapadne obale s prikazom gašenja zapaljenog plovila, spašavanja ozlijeđenih osoba, pretraživanja podmorja i sprječavanja onečišćenja mora-koju su izveli vatrogasci iz D.V.D. KAŠTEL GOMILICA d.o.o. za ekološku zaštitu mora.

Zajednička vježba operativnih snaga Civilne zaštite „ Zapadna obala 2016.“ završena je smotrom svih sudionika, a potom je na prostoru Zapadne obale održano i natjecanje vatrogasaca pod nazivom.- „Fire combat 2016.“